Kom op, pak die bezem

Er was eens een tijd waarin het verplicht was om je stoepje te vegen. Nu vinden we dat betuttelend en is deze wet afgeschaft. Ik vind dat jammer, want op verschillende plekken in mijn wijkje  zijn de stoepen levensgevaarlijk glad heb ik vanmorgen gemerkt. Ik moest echt uitkijken om niet glibberend en bibberend een haven in te glijden. 

Als wij stoere boksers nu eens het goede voorbeeld geven door ons stoepje sneeuw- en ijsvrij te maken? En als je dan toch bezig bent, dan kun je meteen een aantal oefeningen doen met je bezem om je schouders wat losser te maken. 

Hier een aantal bekende en minder bekende oefeningen met bezem. 

Flexen

Pak je bezem met beide handen vast, met je knokkels naar voren en je armen recht. Beweeg de bezem met een soepele beweging vanuit je heupen omhoog tot boven je hoofd. Hoe hem daar een paar tellen vast en herhaal (keertje of 10?). Onthou. Je armen moeten recht blijven en je kunt het uitdagender maken door je handen dichter naar elkaar te bewegen.

Verlengen

Hou de bezem met beide handen achter je rug. Je knokkels weer naar voren gericht. Ga rechtop staan met je voeten in kleine spreidstand. Til dan je borstbeen op (borst vooruit). Draai je schouders naar achteren en trek je schouderbladen naar elkaar toe. Nu sta je mooi recht. Toch? Probeer nu de bezem zo hoog mogelijk op te tillen achter je rug. Hou vast en herhaal.

 Rollen

Hou de bezem voor je lichaam. Armen gestrekt. Handen op schouderbreedte en handplalmen naar voren. Til nu een arm zo hoog mogelijk op en ondersteun met de andere. Even vasthouden en daarna de andere kant op. Herhaal. 

Roteren

Hou de bezem achter je rug met een hand vast, de andere hand boven je hoofd. Beweeg de bezem nu op en neer. Moeilijker maak je het door je handen dichter naar elkaar toe te brengen.