Nu! Parkinson boksen in Rotterdam.

Woon je in of in de buurt van Rotterdam, heb je Parkinson en wil je na het lezen van positieve berichten in de pers ervaren of non-contact Parkinson BoXing iets voor jou is? Stuur me dan een e-mail. Henri@parkinsonboksenrotterdam.nl

Mijn naam is Henri van der Dussen (1966). Ik heb zelf Parkinson en ben actief op zoek naar manieren om mijn symptomen zoveel mogelijk onder de duim te houden. Ik eet verstandig, vermijd stress zoveel mogelijk en sport fanatiek. Ook wil ik graag boksen. Maar in Rotterdam is nog geen club die dit organiseert voor mensen met Parkinson. Daarom heb ik zelf het initiatief genomen om samen met Adriaan van den Berg (amateurbokser en gepensioneerd leraar) Parkinson BoXing trainingen te gaan verzorgen bij bokschool Gerard Bok in Rotterdam Noord. Voormalig profbokser Gerard Bok bewaart hier nog iets van de sfeer van weleer. Toen boksen na voetbal de populairste sport van Rotterdam was.

In samenwerking met bokschool Gerard Bok en enkele bevlogen vrijwilligers starten we eind januari 2020  met de eerste Parkinson BoXing lessen voor mensen met Parkinson. We zijn nu bezig met de voorbereidingen en kunnen nog niet alle details geven, maar als je je e-mail adres achterlaat, dan houden we je op de hoogte. Via deze website houden we je op de hoogte van al het nieuws omtrent dit initiatief.

Waarom Parkinson BoXing  training?

Bokstraining werkt zo goed omdat zowel de coördinatie, flexibiliteit, snelheid en de balans wordt getraind. Het helpt verder om spiermassa op te bouwen en je spraak te versterken. Tot slot is het een perfecte uitlaatklep voor frustraties over de symptomen van Parkinson.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van bokstraining is nog beperkt, maar de eerste resultaten suggereren dat het leidt tot verbetering in lopen, balans, dagelijkse activiteiten en de algehele kwaliteit van leven. Daarnaast  zijn er indicaties dat het het ziekteproces mogelijk kan vertragen

Parkinson BoXing training in de praktijk

In Ede bij S.T.E. ( www.parkinsonboxing.nl )  wordt twee keer per week non-contact bokslessen aan mensen met Parkinson gegeven. Het programma, gebaseerd op het Amerikaanse concept Rock Steady Boxing, richt zich op het trainen van behendigheid, snelheid, uithoudingsvermogen, nauwkeurigheid, balans, oog-hand coördinatie, voetenwerk en cognitie- en kracht-training. We hebben een aantal keer meegetraind in Ede. Behalve dat het ontzettend leuk is om te doen viel het ons op dat het niveau veel hoger ligt dan we hadden verwacht. Bovendien hangt er een sterke groepssfeer, waarin mensen elkaar aanmoedigen en ondersteunen.

Parkinson BoXing is een specifiek op maat gemaakt programma waarbij je en tegen elkaar kunt non-contact “sparren” en je aangepaste oefeningen uitvoert., Het is een zeer intensieve ‘full body workout’. Lol staat voorop en het met elkaar ontdekken wat je wel kan.

Wil je op de hoogte blijven van dit initiatief? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte!

Henri van der Dussen

06 51515362

Henri@parkinsonboksenrotterdam.nl