Je kan veel meer dan je denkt

Vroeger liep ik marathons. Daar heb ik veel van geleerd. Onder andere:

Je kan veel meer dan je denkt

De eerste keer dat je aan marathon training begint lijkt de afstand van 42 km en 195 ondoenlijk. Toch blijkt het voor iedereen met een redelijke basisconditie mogelijk om binnen drie maanden, met 3 keer in de week trainen deze afstand te lopen.

Je kan nog veel meer dan je denkt

De eerste keer ben je blij dat je het overleefd hebt. En dan gebeurd er iets raars – de meeste marathonlopers  herkennen dit – , je wilt nog een keer. Maar nu sneller. Ook dat blijkt te kunnen als je je training intensiveert. Veel sneller zelfs.

Henri, wat heeft dit nu met boksen te maken vraag je je misschien af? Nou dit:

Je kan veel meer dan je denkt (ook met Parkinson)

Bijna wekelijks zie ik op allerlei gebieden vooruitgang bij mezelf en mijn mede boksers.Vandaag bijvoorbeeld een paar minuten touwtje springen. Ondenkbaar twee maanden geleden. Misschien een kleine overwinning, maar ieder stapje de goede kant op is er één.

Je kan nog veel meer dan je denkt (ook met Parkinson)

Vandaag stond ik een half uur op een zak te stoten. Lekkere harde soul muziek erbij. En ik bewoog… jongens….. echt soepel, benen, armen, heupen….energie, kracht, balans. Onherkenbaar.

Je hoeft mij niet te geloven, maar lees eens de verhalen van anderen die bokstraining zijn gaan volgen.

http://bit.ly/37mZXoA

http://bit.ly/2tTzO34

Behoorlijk indrukwekkend toch?

Maar is dat wel wat voor mij? Wordt mij vaak gevraagd. Kort en bondig….. Ja. De oefeningen die we doen zijn voor iedereen (soms met een kleine aanpassing) haalbaar. Het is non contact. We slaan op zakken, niet op elkaar.

En het belangrijkste, de sfeer onder elkaar is geweldig. Er wordt veel gelachen en samen trainen geeft hoop en energie (of een hoop energie).

Kom op, zet die eerste stap. Je kan veel meer dan je denkt 😉